Vpis v otroški abonma Franckov živžav 2016/17

Juhuhu, nov otroški gledališki abonma je tu¨V okviru Franckovega živžava, kot se sklop predstav že tradicionalno imenuje, si boste lahko ogledali 6 predstav.

Skrbno izbrane predstave, primerne za vse otroke od 3 pa tja do 12 let starosti in več, bodo na sporedu v Kulturnem domu Trzin 1x mesečno, od oktobra letos do vključno marca 2017. Letos bomo gostili tudi prijatelje, slovenske Avstrijce. Predstave bodo na sporedu ob nedeljskih popoldnevih.

Franckov živžav na kratko:

 • nedelja, 09. oktober ob 16.00: KPD Josip Lavtižar Kranjska Gora, Gledališka skupina Vandotki: KOSMATA ŽABA
 • nedelja, 6. november ob 16.00: Saša Hudnik: PRAVI JUNAK, v izvedbi SPD Dobrač Hart/Ločilo (Avstrija)
 • nedelja, 11. december ob 16.00: PRAZNIČNA DETEKTIVKA v izvedbi Gledališča Smejček,
 • nedelja, 15. januar 2016 ob 16.00: Gledališče Zarja Trnovlje-Celje: PREKLETSTVO ZELENIH ŠTUMFOV
 • nedelja, 12. februar ob 16.00: Po pesnitvi Franceta Prešerna: TURJAŠKA ROZAMUNDA v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc in
 • nedelja, 19. marec ob 17.00: Zavod Enostavno prijatelji: PUTKA ZDRAVKA IN ZAJČEK SLADKO

Vrste abonmajev:

 • Francek 1: predstave obiskuje 1 otrok samostojno. Cena abonmaja: 21,00 € (prihranek 5,00 €).
 • Francek 2: predstave obiskujeta 1 otrok in 1 odrasel. Cena abonmaja v prednaročilu je 39,00 € (prihranek 13,00 €).
 • Francek 3: Družinski abonma: 2 otroka + 1 odrasla oseba. Cena družinskega abonmaja je v prednaročilu 60,00 € (prihranek 18,00 €).
 • Klubski abonma: za udeležence programov Mini dramske šole – MDŠ 1 in MDŠ 2, za 1 osebo, nakup možen tudi za starše udeležencev. Cena abonmaja: 14,00 € (prihranek 12,00 €).

Cena posamezne vstopnice bo na dan predstave 4,00 € oz. 5,00 € za predstavo Družinskega gledališča Kolenc (enako za odrasle in otroke).

Abonmaje Franckovega živžava lahko vpišete do vključno 9. oktobra, ko je na sporedu prva predstava, vpisni obrazec izpolnite na koncu tega članka!

Še kratek opis posameznih predstav:

Kosmata žaba

Nedelja, 09. oktober 2016 ob 16.00 uri

Žaba Rega ni zadovoljna s svojim izgledom, zato se odloči, da si bo spremenila zunanji videz. Prepričana je, da jo bo sprememba videza osrečila. Razočarana žaba ugotovi, da je najlepša taka, kot je bila pred čarovnijo.

kosmata_zaba

Pravi junak

Nedelja, 6. november 2016 ob 16.00 uri

Gabriel je navajen, da z nasiljem dobi vse, kar hoče. Nekega dne v šoli skupaj s prijateljema nadleguje šibkega dečka Jakca. Ponoči pa se mu prične dogajati nekaj nenavadnega: znajde se v sanjskem svetu, ki je ogrožen. Gabriel je edini, ki ga lahko reši, vendar ne z nasiljem. Pač pa mora uporabiti vso svojo pamet in veščine. Ko se vrne v resnično življenje, se stvari odvijejo nekoliko drugače…

Praznična detektivka

Nedelja, 11. december 2016 ob 16.00 uri

Deklica Ajda z veseljem pričakuje darila pod okrašeno jelko, saj je vse leto bila več kot pridna! Ko pa pogleda pod smrečico, ugotovi, da je nekdo ukradel prav vsa darila! Ajda pokliče prijatelja Žana, s katerim sta ustanovila čisto pravo detektivsko agencijo in iskanje prazničnih daril se lahko prične! Bosta našla nepridiprava, ki je vzel darila? Pa so sama darila res tista, ki so najbolj pomembna?

SONY DSC

SONY DSC

Prekletstvo zelenih štumfov

Nedelja, 15. januar 2017 ob 16.00 uri

Kar se Wilburge tiče, bi njen ljubezenski urok moral iti kot po maslu, a kaj, ko se nepričakovano pojavijo »zeleni štumfi« in celotno zadevo spremenijo v nepričakovano pustolovščino … Zgodba govori o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in drugih tegobah sodobnih najstnikov, ki jih dodatno zapletejo in popestrijo še vile s svojimi čarovnijami.

prekletstvo_zelenih_stumfov

Turjaška Rozamunda

Nedelja, 12. februar 2017 ob 16.00 uri

Turjaška Rozamunda je bila prelepa, toda zelo ošabna deklica. Dala je navdih za eno najlepših pesmi.« Tako s pripovedovanjem zgodbe začne Majeva babica. Kaj je to navdih? Kaj je to pesem? Kaj je to slikovitost? Kaj je to ljubezen? To so vprašanja, ki jih babici postavlja deček Maj, ki ga vse zanima. Pred nami se razvije napeta zgodba o življenju Ostrovrharja, Rozamunde in lepe Lejle. Skupaj spremljamo vse boje Turkov in v celoti doživimo Prešernovo pesnitev.

turjaska_rozamunda

Putka Zdravka in zajček Sladko

Nedelja, 19. marec 2017 ob 16.00 uri

Se sprašujete, kako bi otrokom dopovedali, da preveč sladkarij povzroča težave v zdravju? Če je temu tako, vam predlagamo, da k sebi povabite Putko Zdravko. Na ekološki kmetiji živeča in z vsemi naravnimi rešitvami oborožena vam pri tem lahko pomaga. Njeno pomoč pa potrebuje tudi Zajček Sladko, ki mu namesto korenčka, fižola in zelja po glavi rojijo le sladkarije. Da bi pričaral 1000 lizik potrebuje naraven kalcij. »A le kje dobiti naraven kalcij?« se sprašuje … Zajček Sladko zato na pomoč pokliče putko Zdravko. A še predno mu uspe dobiti kalcij, se zgodi nepričakovan preobrat.

putka_zdravka

  PODATKI NAROČNIKA/PLAČNIKA:
  Ime in priimek:

  Prebivališče (ulica, hišna številka, pošta in kraj):

  Telefonska številka/GSM:

  E-mail naslov:

  Vrsta abonmaja (za več različnih vrst abonmajev oddajte obrazec in ga izpolnite ponovno):

  Število abonmajev:

  Abonma naj bo izdani na naslednja imena:

  Znesek naročila bom poravnal (ustrezno označi):
  v gotovini na dan prve predstave (09.10.)po računu na TRR

  Soglašam, da se moji podatki uporabljajo za namen obveščanja.

  Z vpisom izjavljam, da sem seznanjen/a, da se fotografije in video posnetki s predstav lahko uporabijo za objavo in promocijo.

  Po vpisu vam bomo poslali potrditev ter račun, ki ga poravnate pred pričetkom

  Comments are closed.