Včlanitev v mladinsko skupino

Vzgibi, zakaj se nekdo pridruži gledališki skupini so lahko najrazličnejši. Od tega, da je v njej že najboljši prijatelj in bi se rad več družil z njim, do tega, da morda pričakuje samoaktualizacijo prek gledaliških orodij. Vsak sam ve, kaj pričakuje, da mu bo gledališko udejstvovanje prineslo.

Zakaj pa bi se v gledališko dejavnost vključil mladostnik po koncu osnovne šole? Lahko je to zato, ker želi izboljšati svoj (govorni) nastop. Lahko zato, ker ima željo po študiju igre in želi izpopolniti svoj izrazni aparat (naše telo). Lahko zato, ker je sicer introvertiran, pa mu gledališko ustvarjanje pomaga, da se lažje najde v svetu. Lahko je razlog tudi identifikacija s svojim »plemenom«, iskanje družbe sebi podobnih. Vzgib je lahko tudi opozarjanje na družbene težave širše narave ali izražanje družbene kritike skozi umetnost gledališča.

Kakorkoli, naše gledališče je odprto za vse!

Zato vabimo mlade od 14-18 let, da se pridružijo mladinski gledališki skupini v KUD Franca Kotarja, ki bo z delom pod vodstvom izkušene igralke Olge Kacjan zopet pričela v sredini oktobra 2022. Vaje bodo potekale enkrat tedensko, ob torkih od 18.30 do 20.00 ure.

Mentorica Olga Kacjan pa bi mlade k ustvarjanju povabila takole: »Vsi se lahko posvetimo umetnosti, ker si to močno želimo! Bodimo ljubitelji in trikrat hura za nas, diletante!« Če vas ali vaše znance, ki ustrezajo tej starostni skupini, tovrstno ustvarjanje zanima, je prijava možna do vključno 17. oktobra s spodnjim obrazcem.

Vabljeni!

Prijave so že zaključene.

Comments are closed.