ŠKUD Tombas: Kratko in jedrnato / večer komičnih dram

KiJ OGLAS 2

(Iz)redni teater društva Tombas, ki ga gostimo v soboto, 7. maja ob 20.00 uri v Kulturnem domu Trzin, si je lani s svojim prvim soočenjem s formo kratke drame odprl vrata v ustvarjalno polje, ki mu je pisano na kožo. Kratke drame so odlične za vsakogar s kratkotrajno zmožnostjo koncentracije, hkrati pa nudijo možnost hitre preobrazbe iz prizora v prizor.
In če so se lani bolj posvetili lastni sposobnosti interpretiranja različnih besedil in upodabljanja različnih likov v eni sapi, se letos vračajo z izborom, ki izprašuje življenje samo ter celo to, kaj je pred njim in kaj mu sledi. Skorajda eksistencialistično.
A te kratke drame naši gledališki skupini ustrezajo še z enega vidika: po svoji živopisnosti in razposajenosti se odlično prilegajo barvitosti značajev te zasedbe. To, da so zabavne, je pa čisto naključje. Ker mi smo smrtno resni, ko govorimo o življenju, smrti in sploh vsem.
Igrajo: Branka Hočevar, Helena Bevc, Renata Jančar, Neli Mlinar, Tamara Kragulj, Aja Kobe k.g., Roman Tišler, Urh Props, Maks Kovič, Žiga Rappl, Gal Mavretič.
Režija: Marko Djukić / Scenografija in kostumi: Katja Sladič Rudolf / Katjine pomočnice: Tina Baš, Tjaša Doblekar in Tessa Adamič / Oblikovanje frizur: Nina Vozel / Oblikovanje luči: Aljoša Vizlar / Glasba: Borut Praper / Tehnika: Jure P. Končar, Matej Bračun

Produkcija: društvo TOMBAS v sodelovanju s Kulturnim centrom Litija
Vstopnina: 8,00 €. Za dijake, študente in upokojence ob predložitvi veljavne izkaznice 2 vstopnici za ceno 1 (kar ne pomeni, da je ena vstopnica 4€!).

Comments are closed.