Kaj se dogaja v Kulturnem domu Trzin?

Projekt Kulturno srce Trzina neumorno teče dalje

Prednaročilo abonmaja

Poleg programa našega društva so v Kulturnem domu Trzin prisotna še druga trzinska društva in organizacije, v zadnjem letu pa tudi Center aktivnosti Trzin. Navsezadnje v njem v času epidemije covida-19 potekajo tudi seje Občinskega sveta.


Ko se je pokazala možnost pridobitve sredstev na razpisu LAS-a za mesto in vas, smo Občina Trzin, Kulturno-umetniško društvo Franc Kotar Trzin in Zavod za ustvarjanje, raziskovanje in učenje Azum skupaj spisali prijavo na razpis ter bili uspešni pri pridobitvi sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Od januarja 2021 do decembra 2022 se v Kulturnem domu Trzin izvajajo delavnice za skupine, ki so pogosto zapostavljene pri gledališkem ustvarjanju. Zato so dejavnosti v tem obdobju brezplačne in potekajo v obnovljenem Kulturnem domu Trzin. Delavnice so se izvajale ves čas, tudi med razglasitvijo epidemije, po potrebi tudi preko konferenčnih orodij na spletu, večinoma pa v živo. Delavnice v okviru Zavoda Azum izvaja Saša Hudnik, etnologinja in kulturna antropologinja.

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Comments are closed.