V Trzinu divje labodke!

Gostili bomo otroško predstavo v izvedbi KD Figura Kranj, otroška dramska skupina Kranjske čebelice, Divje labodke v režiji Domija Vrezca. Nastopili bodo v soboto, 14.3.2015 ob 16.00 uri.

divje labodke

Kralj Albert ima deset hčera, ki jih ima najrajši na celem svetu. To so njegove zlate rožice: Spominčica, Hijacinta, Vrtnica, Iris, Sončnica, Orhideja, Marjetica, Lilija, Vijolica in najstarejša hči, princesa Eliza. Po dolgih letih osamljenosti se kralj namerava na novo poročiti s kraljico Dolores, ki pa je v resnici zlobna čarovnica. Princese se veselijo poročnega slavja in še posebej so zadovoljne, da bo njihov očka končno spet srečen! Zlobna kraljica Dolores ne mara otrok in si želi celo kraljestvo le zase.  Zato princese začara v divje labodke in jih spodi od doma, najstarejši Albertovi hčeri, princesi Elizi, pa obraz nariše v spako, da je še njen lastni očka ne spozna in jo sam odžene od doma. Eliza tava naokrog in išče svoje ljubljene sestrice. V temačnem gozdu sreča dobro gozdno vilo Arboro, ki ji razodene, da so vse njene sestrice začarane v divje labodke in ji zaupa, kako naj se znebijo strašnega uroka. Eliza mora za vsako od sestric sešiti srajčko iz posebnih čarobnih kopriv, ki rasejo na pokopališču, kjer blodijo duhovi umrlih. Med šivanjem mora Eliza ves čas molčati, sicer protiurok ne bo deloval!

Med šivanjem srajčk Elizo v gozdu sreča kraljevič Vilfred. Deklica se mu zasmili in zato jo popelje na grad svoje mamice, kraljice Sofije. Elizo ponoči med nabiranjem kopriv na pokopališču v družbi duhov opazi rabelj in kot čarovnico jo obsodijo na grmado. Medtem, ko obsojena Eliza pred grmado hiti s šivanjem zadnje srajčke, priletijo njene sestrice. Brž jim razdeli sešite srajčke in urok je premagan! Princese razkrijejo, da je prava čarovnica v resnici zlobna kraljica Dolores in zato njo
odvedejo h grmadi.

Nepopisnemu veselju se pridruži še odločitev za srečno združitev obeh kraljestev. Tako bodo združeni živeli srečno vse svoje dni in noči; prav tako kot nekoč v neki prelepi stari pravljici!

Vstopnina: 4,00 €.

Comments are closed.