Trznfest je bil star 15 let!

15. Trznfest je minil, nam, organizatorjem je vremensko delal težave le začetni petek, 15. maj, ko smo morali dogajanje prestaviti v dvorano Kulturnega doma. Sobota, ki je bila najbolj pester dan, pa je že v sončnem vremenu ponudila kopico dogajanj, tako za otroke, kot za ljubitelje etno ter pop-rock glasbe v ritmih Katanije in Društva mrtvih pesnikov.
“Obisk je bil dober, sploh smo organizatorji iz KUD Franc Kotar zadovoljni nad letošnjo zasedenostjo dvorane ob predstavah in predavanjih, saj smo jo dodobra zapolnili. Več kot očitno je, da komedija privabi veliko ljudi, če pa gre za znana imena ali uprizoritve znanih tekstov, pa še toliko bolj. Čudi me le za nekaj let nazaj, ko smo gostili Mestno gledališče Ptuj s predstavo Picasso, v kateri sta igrala Pia Zemljič in Radko Polič – Rac, ko je bil obisk presenetljivo slab. Torej je število obiskovalcev odvisno ne le od izbora repertoarja, temveč tudi od mnogih drugih dejavnikov, od katerih bi izpostavila predvsem termin in vreme,” je povedala Brigita Ložar, vodja festivala.
Letos so na “Trzn’ za slavo” zmagali Night Flight, mladi glasbeniki iz Velenja, na “Trzinskem talentu” Tanea Lipovšek z igranjem na ksilofon, v Ledeni dirki pa je tekmovalo 10 dvojic, prve tri so bile poleg z nagradnimi paketi naših sponzorjev nagrajene tudi s pokali, ki jih je priskrbel letošnji soorganizator Športno društvo Trzin.
Zahvala gre:
Soorganizatorjem: ŠD Trzin, TD Kanja, PGD Trzin, MC Kotlovnica, Občini Trzin, JSKD-Teden ljubiteljske kulture, Maharaja-indijska restavracija, Pizzeria in špageterija Olivia, Pekos pub.
Partnerjem: AC Knavs, The Old London pub, Lekarna Ljubljana, Pošta Slovenije, Ilirija-Vitergin, Zelene doline, Photomachina, S&D, Plesna šola Urška Domžale, Wemix, Profiksing, Presad, Moja dvojčka in medijskemu pokrovitelju Radio Antena-ritem mladosti.
Iskrena hvala, brez vas festivala ne bi bilo!
Spodnje dogajanje je z objektivom zabeležil Peter Hudnik.
IMGP5619m
IMGP6315m
IMGP6488m
IMGP6626m
IMGP6675m
IMGP6989m
IMGP7015m

 

Comments are closed.