Tečaj oblikovanja zvoka

mesalka_audio

 

 

 

 

 

 

 

Trzinski KUD vabi vse glasbene navdušence, kakor tudi tiste, ki morate za ozvočevanje prireditev zvezati kar nekaj kablov in nastaviti mikrofone, da med prireditvijo ne piskajo in  ki bi radi podkovali znanje uporabe zvočne mešalke, da se udeležijo 10-urnega tečaja oblikovanja zvoka, ki bo pod vodstvom glasbenika  (v skupinah Lačni Franc, Anavrin, Adam) in oblikovalca zvoka Aneja Kočevarja potekal tri četrtke zapored v Kulturnem domu Trzin, s pričetkom 27.11.2014 ob 18.00 uri.

Ker je število udeležencev omejeno (največ 10!), vas vabimo, da se pred tečajem s svojimi kontaktnimi podatki prijavite preko spodnjega obrazca, najkasneje do dneva pričetka (27.11.) do 12.00 ure!

Program tečaja:

1. termin – spoznavanje zvoka & seznanitev z osnovno opremo za ozvočevanje & vezava odra in opreme

Na prvem srečanju bomo spoznali vse od poimenovanja orodij, s katerimi operiramo pri ozvočevanju bendov, do različnih tipov mikrofonov in uporabe le teh. Pobližje si bomo ogledali najbolj tipične tehnike ozvočevanja instrumentov (postavitev mikrofonov, uporaba d.i. boxa itd.) in vokalov. Nato se bomo lotili “pravilne” vezave odra (kabliranje,postavitev mikrofonov in monitorjev). Sledil bo praktični prikaz ozvočitve osnovnega seta bobnov.

2. termin – seznanitev z live sound situacijami – kako obdelati posamezne instrumente da funkcionirajo skupaj kot eno, vezava efektov in uporaba le-teh v live mixu benda

Uporaba funkcij mešalne mize (gain,equalizer,panning in aux linije). Vse to bomo prakticirali na pravem materialu.

3. termin – praksa – ozvočevanje živega benda

Vse zgoraj našteto pridobljeno znanje bomo uporabili v live situaciji, saj bomo pripravili tonsko vajo glasbene skupine.

Tečaj je za člane KUD brezplačen, za zunanje udeležence pa stane simboličnih 15€, ki jih poravnate pred začetno uro tečaja. 

  Ime in priimek:

  Prebivališče:

  Telefonska številka/GSM:

  E-mail naslov:

  Kotizacijo v višini 40,00 € bom poravnal po računu na TRRprvi dan izobraževanja v gotovini

  Ali imate že predznanje in izkušnje s področja oblikovanja luči in kakšne?

  Soglašam, da se moji podatki uporabljajo za namen obveščanja.

  Z vpisom izjavljam, da sem seznanjen/a, da se fotografije in video posnetki s tečaja lahko uporabijo za objavo in promocijo.

  Comments are closed.