Kulturni večer Kamišibaj in likovna umetnost – gosta Boštjan Oder in Katarina Aman

Vljudno vabljeni v sredo 23. oktobra ob 20. uri na kulturni večer, kjer se bomo podali na poti kamišibaja z dvema izjemnima gostoma, in sicer igralcem, režiserjem, radijskim moderatorjem in literatom Boštjanom Odrom ter ilustratorko Katarino Aman.

Boštjan Oder

je med drugim še posebej aktiven pri obsežnih pripravah na izvedbi državnega herbersteinskega srečanja slovenskih književnikov, v veliko operativno–soorganizacijsko pomoč pri kulturnih akcijah Ustanove Velenjska knjižna fundacija, MO Velenje, Festival Velenje ter umetniško – kreativni vodja KUD Dudovo drevo, kjer režira in igra v liričnogledaliških predstavah za otroke. Od leta 2019 je predsednik Društva kamišibaj Slovenije. Letos je na 2. mednarodnem kamišibaj festivalu Beli delfin za kamišibaj predstavo Dilema prejel Grand prix. Na državnem srečanju kamišibaj ustvarjalcev pa posebno nagrado za raziskovanje razsežnosti kamišibaja.

Velenjčanka Katarina Aman

je kamišibajkarka, ki svoje zgodbe piše in ilustrira sama. S kamišibaji redno nastopa tako v domačem okolju, kot izven Velenja, udeležila se je tudi dveh Slovenskih festivalov kamišibaj gledališča v Štanjelu. V septembru 2018 je izšla otroška zbirka pesmi »Želva Bogdana«, katere ilustracije so njeno delo. V zadnjih treh letih se je s svojimi grafikami predstavila v več razstaviščih, med drugim v Vili Bianci, na Velenjskem gradu, v Vili Rožle, galeriji eMCe Velenje in na osnovnih šolah Miha Pintarja Toleda Velenje, Toneta Čufarja Maribor ter razstaviščih MediaNox Maribor, Pedagoška fakulteta Maribor in na Akademiji likovnih umetnosti v Sarajevu.

Vstop je prost.

Comments are closed.