Show skupina: Princesa kamnitih besed

image4

Trzinski teater III. triade osnovne šole, Show skupina, se bo 28. februarja 2016 ob 17. uri v Kulturnem domu Trzin premierno predstavil z mjuziklom »Princesa kamnitih besed«, za katerega so 10 igralcev in spremljevalna ekipa garali že od začetka šolskega leta. Premiera je razprodana!

Skupina, ki pod vodstvom mentoric Saše Hudnik in Ksenije Dvoršak v KUD Franca Kotarja deluje že tretje leto, je posegla tudi po nekaterih nenavadnih metodah vaj. Tako so imeli kar dvakrat v delovnem procesu gledališke vaje kar cel vikend, tako imenovane sleep-overje. To je člane skupine in mentorje še dodatno povezalo med seboj, hkrati pa so bili izredno motivirani za delo. S predstavo so se prijavili na tekmovanje otroških gledaliških skupin, kakor tudi na Festival otroških gledaliških sanj in srčno upamo, da bodo na obeh dosegli rezultate primerljive z lanskimi, če ne celo boljše.

Besedilo za predstavo je delo Bine Štampe Žmavc, priredba Saše Hudnik. Za kostume in koreografijo je poskrbela Ksenija Dvoršak. Avtorsko glasbo in aranžmaje je napisal in posnel Igor Razpotnik mlajši, ki je prevzel tudi vlogo korepetitorja na vajah, teksti za songe pa so delo režiserke Hudnikove in avtorice teksta Žmavčeve. Igrajo: Nina Jankovič, Liam Manevski, Žak Župan Galunič, Lea Goričan, Žana Planinšek, Maks Židan, Neja Janežič, Ana Hrovatin in Leon Ulčakar. Na tehničnih reglerjih je prisotna Gordana Granatir, pomagal je Matej Gradišar.

V predstavi nagajivi Škrat in njegov in njegov pomočnik Poper začarata ljubeznivo deklico Princeso, da se prelevi v pravo nesramneso, ki greni življenje vsem okoli sebe. Bo  mlademu pevcu Elvisu uspelo, da jo reši? Ta rock’n’roll pravljica uči mlade in stare, da je najpomembneje, kaj človek nosi v svojem srcu in da je nesramnost in nespoštljivost mogoče premagati s prijaznostjo in ljubeznijo.

Princesa kamnitih besed bo na ogled tudi 6. marca ob 17. uri.

Comments are closed.