Pravljice iz butaja (za otroke in odrasle)

Pravljice iz butaja

Kamišibaj je pripovedovanje zgodb ob slikah v malem lesenem odru.Kamišibaj gledališče je v Sloveniji vse bolj razširjeno in priljubljeno. Njegova pionirja Igor Cvetko in Jelena Sitar sta na čelu kamišibajskega gibanja že  sedem let. V tem času sta ustvarila vrsto kamišibajev za otroke in odrasle, izobrazila številne slovenske kamišibajkarje, izvedla prvih pet nacionalnih in dva mednarodna festivala kamišibaj gledališča, se povezala s tujimi umetniki in raziskovalci, pripravila mednarodni simpozij in napisala priročnik. Najvažnejše od vsega pa je, da sta odigrala na stotine predstav, največkrat za otroke. 

To pot se bosta predstavila s tistimi zgodbami in pesmicami, ki so namenjene majmlajšim in v njih nastopajo predvsem živali: miška, kozice, petelinček s kokoškami, premetena lisica in še kdo.

K nam bosta prinesla veliko zgodb, katere točno bosta zaigrala v svojih lesenih odrih, pa bo odvisno predvsem od interesa malih gledalcev. Lepo vabljeni v pravljični svet z Igorjem in Jeleno.Za abonmaje in izven! 

Nedelja, 02.02.2020, ob 17.00 uri, Kulturni dom Trzin

Za abonmaje in izven. Vstop 4,00 €.

Rezervacije na: https://www.kud-trzin.si/events/pravljica-iz-butaja-kamisibaj-predstave-za-otroke/

Comments are closed.