GS MAK Deskle: Bolje tič v roki kot tat na strehi

VKF_5742 VKF_6020 VKF_6216

Komedija absurda Matjaža Zupančiča “Bolje tič v roki kot tat na strehi” bo na sporedu v NEDELJO, 29.4.2018 ob 20. uri v Kulturnem domu Trzin. Svojo vstopnico si lahko rezervirate tukaj (na povezavi čisto na dnu strani).

V letu 2017 se je Gledališka skupina Mak odločila stopiti na pot komedije s pridihom absurda in se tako odločila za besedilo  Matjaža Zupančiča, Bolje tič v roki kot tat na strehi. Kljub mnogim komičnim in absurdnim situacijam, pa je v zgodbi zastavljeno vprašanje pomena vrednot v posamezniku ter kako posameznik le-te udejanja. Nekaj je namreč moralizirati o dobrem in zlu, drugo pa to prenesti v dejanja in tako tudi živeti. Predstava je napolnjena z življenjskim ritmom, kar živa glasba le še podkrepi. Igralci vam zagotavljajo zadostno dozo smeha, hkrati vam zgodba daje dovolj iztočnic za nadaljnji razmislek.

O Gledališki skupini MAK, ki jo v Trzinu gostimo prvič:

V skoraj 20-letni zgodovini se je Gledališka skupina MAK preizkusila v širokem spektru gledaliških zvrsti: od otroških, mladinskih, družbeno-kritičnih, avtorskih do absurdnih komedij.
V že nekaj zaporednih letih stalni igralski zasedbi (Julija Ipavec, Katarina Jerončič, Nejc Laščak in Martin Gerbec), so se Gledališki skupini MAK v sezoni 2017/18 pridružili: Ksenija Krnel, Franc Krnel in Tine Lovišček ter tako z dodatnimi vitamini napolnili skupino. MAK se je obogatil tudi z izjemno glasbeno-igralsko sekcijo, instrumentalistov in diplomantov šole Zlatka Kavčiča; Matjaž Bajc, Urban Kušar in Žiga Ipavec, so entuziastično prijeli študij predstave in tako skupino ponesli daleč stran v, NJIM, še ne raziskana področja uprizarjanja. Oče in mati skupine Aleksander in Svetlana Žnidarčič sta intenzivno posvečena celotni ekipi in procesu dela. Režiser Gorazd Jakomini, z nežno roko in ostro detajlno besedo vse to ljubeče premeša. “Zraste mak, ki ga lahko potresemo po potici.”

Comments are closed.