Franckov živžav – otroški abonma // VPIS!

Letos se bodo otroci ponovno razveselili otroškega gledališkega abonmaja Franckov živžav, v okviru katerega si bodo sami ali skupaj s starši lahko ogledali 6 predstav. Skrbno izbrane predstave, primerne za vse otroke od 3 pa tja do 12 let starosti in več, bodo na sporedu v Kulturnem domu Trzin enkrat mesečno, od oktobra letos do vključno marca 2016. Novost programa je termin, saj bodo predstave na sporedu ob nedeljskih popoldnevih.

 V živopisan svet predstav so bile izbrane naslednje:

 • nedelja, 11. oktober ob 16.00: Miki Muster: DOGODIVŠČINE ZVITOREPCA, TRDONJE in LAKOTNIKA (zabavna predstava) v izvedbi otroške skupine Gledališča Toneta Čufarja Jesenice,
 • nedelja, 8. november ob 16.00: Melita Osojnik: MAČEK KAZIMIR IN MIŠKA VALENTINA (glasbena lutkovna pravljica, velikost lutk 1,2 m) v izvedbi Glasbenega gledališča Melite Osojnik,
 • nedelja, 6. december ob 16.00: PRAZNIČNA ŽELJA v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc,
 • nedelja, 10. januar 2016 ob 16.00: Tomo Podstenšek: LUKA IŠČE DRUŽINO v izvedbi KUD »Zarja« Trnovlje-Celje,
 • nedelja, 7. februar ob 16.00: Po pesnitvi Franceta Prešerna: POVODNI MOŽ v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc in
 • nedelja, 06. marec ob 17.00: Bina Štampe Žmavc: PRINCESA KAMNITIH BESED(priredba Saša Hudnik; rock’n’roll muzikal) v izvedbi Show skupine KUD Franc Kotar Trzin;

Vrste abonmajev:

 • Francek 1: predstave obiskuje 1 otrok samostojno. Cena abonmaja: 21,00 € (prihranek 5,00 €).
 • Francek 2: predstave obiskujeta 1 otrok in 1 odrasel. Cena abonmaja v prednaročilu je 39,00 € (prihranek 13,00 €).
 • Francek 3: Družinski abonma: 2 otroka + 1 odrasla oseba. Cena družinskega abonmaja je v prednaročilu 60,00 € (prihranek 18,00 €).
 • Klubski abonma: za udeležence programov Mini dramske šole – CICI MDŠ, MDŠ 1 in MDŠ 2, za 1 osebo, nakup možen tudi za starše udeležencev. Cena abonmaja: 14,00 € (prihranek 12,00 €).

Cena posamezne vstopnice bo na dan predstave 4,00 € oz. 5,00 € za predstave Družinskega gledališča Kolenc (enako za odrasle in otroke).

Abonmaje Franckovega živžava lahko vpišete do vključno 5. oktobra prek spletnega obrazca (na dnu tega članka). Za več informacij pokličite telefon 064/185-744.

Opisi abonmajskih predstav:

Oktober: Dogodivščine Zvitorepca, Lakotnika in Trdonje Zvitorepec, Trdonja in Lakotnik s pomočjo časovnega stroja padejo v novo dogodivščino in se je zelo razveselijo. Juhuhu! A glej ga zlomka, ta dogodivščina sploh še ni napisana in kaj naj trije junaki delajo v prazni in nenapisani dogodivščini? Najbolje, da jo napišemo skupaj!

November: Maček Kazimir in miška Valentina Maček Kazimir je poseben maček z veliko talenti. Le kaj bi lahko pokazal na Veliki avdiciji, ki zmagovalcu za nagrado obljublja polet z balonom. Morda pa mu lahko pomaga plesalka miška Valentina in ga nauči plesnih korakov…

December: Praznična želja Brina živi v bogatem domu, kjer vsi skrbijo, da bi imela telefon in vse sodobne igračke, nad katerimi se navdušuje. Zato je velikokrat sama. Ob vseh napravah, ki jih ima Brina in ki so zelo zabavne, tega doslej nikoli niti ni opazila. Dokler – nekega dne, v pričakovanju novega leta – ne zmanjka elektrike in Brina nenadoma ostane sama. Ugotovi, da si najbolj na svetu želi prijatelja in med svoje novoletne želje to napiše čisto na vrh. S to željo zaspi in že ponoči se ji  zgodi nekaj prav posebnega …

Januar: Luka išče družino Luka se poda v svet v želji po boljši družini. Na poti ga medse sprejmejo najrazličnejše družine, vendar mu v vsaki izmed njih nekaj manjka in se nikjer ne počuti kot doma. Poleg tega, da popolne družine ni in da je družina, kakršnakoli pač že je, tista, ki nam v najtežjih trenutkih stoji ob strani, Luka spozna tudi, da ne obstajajo zgolj človeške in živalske družine, temveč še številne druge. Med njimi se Luka pobližje spozna z družino orodja, glasbil in besed.

Februar: Povodni mož Povodni mož je bil zaljubljen v prevzetno Uršiko. Ali lahko zgodbo prenesemo tudi v današnji čas? Seveda! In če si natančno ogledamo zgodbo, ugotovimo, kako se takim deklicam godi. Pride povodni mož in jih vzame. Konec ni tragičen, saj se glavna junakinja odloči, da ne bo več prevzetna, mi pa doživimo čudovito potovanje v pravljico in postanemo del nje.

Marec: Princesa kamnitih besed Nekega dne nagajivi škrat in njegov pomočnik poper začarata ljubeznivo princesko, da se iz princese prelevi v nesramneso. Bo mlademu princu uspelo, da jo reši? Pravljica uči mlade in stare, da je najpomembneje, kaj človek nosi v svojem srcu in da je nesramnost in nespoštljivost mogoče premagati s prijaznostjo in ljubeznijo.

Vstopite v naš skromni teater z dušo in se naužijte odličnih otroških predstav tudi vi!

  PODATKI NAROČNIKA/PLAČNIKA:
  Ime in priimek:

  Prebivališče (ulica, hišna številka, pošta in kraj):

  Telefonska številka/GSM:

  E-mail naslov:

  Vrsta abonmaja (za več različnih vrst abonmajev oddajte obrazec in ga izpolnite ponovno):

  Število abonmajev:

  Abonma naj bo izdani na naslednja imena:

  Znesek naročila bom poravnal (ustrezno označi):
  v gotovini na dan prve predstave (09.10.)

  Soglašam, da se moji podatki uporabljajo za namen obveščanja.

  Z vpisom izjavljam, da sem seznanjen/a, da se fotografije in video posnetki s predstav lahko uporabijo za objavo in promocijo.

  Po vpisu vam bomo poslali potrditev ter račun, ki ga poravnate pred pričetkom

  Comments are closed.