KUD Jožef Virk Dob: Dan oddiha

Valentin Katajev, ruski avtor, je napisal vrsto romanov, povesti in novel resnega značaja. Veliko bolj pa je znan kot avtor satiričnih komedij, v katerih je predstavljal sodobne družbene napake in zlorabe v procesu nastajanja sovjetske države, med njimi so bile Milijon težav, Ljubezen na vasi, Dan oddiha in druge. . Komedije izpod njegovega peresa pogosto uprizarjajo, saj se jim občinstvo rado iz srca nasmeje. Tako je tudi komedija Dan oddiha učinkovito gledališko delo, ki ga zaznamuje lahkotna igrivost, duhovitost in ljubezniv ton.

dan oddiha

Nabavni referent za opremo otroških vrtcev pod nujno išče svojega šefa, da mu podpiše dokument za dvig barve iz generalnega skladišča, saj bodo skladišče zaradi prenove naslednji dan zaprli. Na žalost pa ugotovi, da šef že nekaj dni uživa na oddihu v domu počitka Jurček. Vestni referent niti ne pomišlja, da se ne bi podal po podpis kar v Dom oddiha. . Ob prihodu pa se pošteno zaplete.  Dom je namreč namenjen samo prestižnim gostom in ga že na recepciji nič kaj prijazno odslovijo. Zagnani poslovni referent pa se domisli in vrne, ob menjavi receptorja, v dom z lažnim imenom. Predstavi se kot mož ugledne študentke, ki naj bi prišla na oddih čez nekaj dni, ko se ji vrne mož iz leto in pol dolge službene poti. Ker pa moža osebje Jurčka ne pozna, se mu ukana res posreči. Vse lepo in prav, če se ne bi v Jurčku ta dan pojavilo še nekaj uglednih dam in gospodov, ki pa so mu avanturo pošteno zakuhali. Kaj podobnega se dogaja tudi v današnjem času.

Predstava bo na sporedu v petek, 6. februarja 2015 ob 20.00 uri v okviru Kulturnega vikenda. Vstopnice so na voljo po 5,00 €, rezervirajte si svojo!

Comments are closed.