Končano 53. Linhartovo srečanje

Organizatorji iz JSKD centrala in JSKD OI Postojna so se tudi letos potrudili za dobro počutje vseh udeležencev festivala, med katerimi je bil tudi trzinski KUD s predstavo Samomorilec.

V treh dneh, kolikor je trajalo to državno tekmovanje najboljših ljubiteljskih predstav pretekle sezone, so se številni gledalci lahko vživeli v vsako od naboljše sedmerice predstav, poleg tega pa so bile na ogled še tri spremljevalne predstave, od katerih nas je najbolj navdušila predstava I. gimnazije Maribor, zmagovalka letošnjih Vizij – Razmerje po Beckettu.

Letošnji selektor dramaturg, režiser, scenarist in umetniški vodja Gledališča Glej Marko Bratuš je izmed 27 predstav, ki so se z občinske uvrstile na regionalno raven za zaključni festival v Postojni izbral naslednje predstave: KD Slovenj Gradec, Studio A, Jose Luis Alonso de Santos: LJUBEZENSKE IN ŠALJIVE SLIKE AL FRESCO; KUD Franc Kotar Trzin, Nikolaj Erdman: SAMOMORILEC; Gledališki ansambel KUD »Zarja« Trnovlje – Celje,
Carlo Goldoni: KRČMARICA MIRANDOLINA; Gledališka skupina KUD Štefan Kovač Murska Sobota,
Aleš Nadai: TOKRAT RES REPUBLIKA!; Šentjakobsko gledališče Ljubljana, Antony Jay, Jonathan Lynn: DA, GOSPOD PREMIER; KD Loški oder Škofja Loka, Simon Gray: IGRE JE KONEC; Gledališka skupina KD Brce, Gabrovica pri Komnu
Marjan Tomšič: ČEŠPE NA FIGI.

Skupno je bilo na Linhartovo srečanje prijavljenih kar 131 predstav iz celotne Slovenije!

Matička za najboljšo predstavo v celoti je prejelo KD Loški Oder Škofja Loka za predstavo Igre je konec avtorja Simona Graya v režiji Jaše Jamnika. Tako je odločila strokovna žirija v sestavi igralka in nosilka Borštnikovega prstana Jožica Avbelj (predsednica), igralec Vlado Novak in igralka Ana Ruter.

Kljub temu, da Trzinci domov nismo prinesli nobenega matička, pa je bila udeležba KUD Franca Kotarja na Linhartovem srečanju po 10 letih tisti zagon, zaradi katerega se ne bomo nehali truditi in segati visoko, še višje!

Comments are closed.