3 predstave, 3 selektorski ogledi

HVPO_fotoPeterHudnik (3)Portret_IMG_5879 (1)show

V preteklem mesecu je naše društvo pripravilo 2 premieri (“Hamlet v pikantni omaki” in “Princesa kamnitih besed”), od katerih je vsaka prijavljena na svoje tekmovanje. Hamlet na tekmovanje odraslih ljubiteljskih gledaliških skupin, Princesa pa na tekmovanje otroških. Tretja predstava, katere premiera je bila v lanskem letu nosi naslov “To, to, to… Portret!” in je v celoti avtorska, pa tekmuje v kategoriji mladinskih gledaliških predstav.

Tako so se v preteklem mesecu v KUD-u Trzin zvrstili trije ogledi regijskih selektorjev za uvrstitve predstav na regijsko raven, in sicer si je Hamleta v pikantni omaki ogledal selektor, poklicni igralec Gašper Jarni, Princeso kamnitih besed selektor, poklicni lutkar Matjaž Loboda, “Portret” pa selektorica, poklicna igralka Ana Ruter.

Komentarji vseh treh so bili povečini pozitivni, vsi pa so izrazili presenečenje nad kakovostjo našega dela, kar je posledica odločitve, da delamo s profesionalnimi režiserji in dramaturgi ter tudi posledica trdega dela. V pričakovanju pisnih kritik pa nam minevajo tedni do odločitve, kdo se bo uvrstil na regijske nivoje posameznih kategorij.

V upanju na najboljše pa vas medtem še naprej vabimo v naš skromen teater z dušo, da si ogledate kaj iz našega programa, tudi izbor gostujočih predstav in potopisnih predavanj in pa …. držite pesti!

Comments are closed.