Potopisno predavanje: Zahod ZDA

Date/Time
Date(s) - 27/03/2018
20:00 - 21:30

Location
Kulturni dom Trzin

Categories No Categories


ZDA078 ZDA060

Ponovno vabljeni v družbo potopiscev, v torek, 27.3.2018 ob 20.00 uri v Kulturnem domu Trzin!

Rezervacija vstopnic….zarolaj do konca strani…

Slikoviti svet ameriškega zahoda

Na srečanju bom predstavil pot po zahodnih državah ZDA (Utah, Arizona, Nevada, Kalifornija, Oregon, Idaho), predvsem po nekaterih najlepših biserih narave v tem delu sveta. V Ameriko sem se podal predvsem z namenom, da bi opazoval in ovekovečil popolni sončev mrk, ki je bil 21. avgusta, hkrati pa sem želel tudi fotografirati nočno nebo nad območji, kjer je resnično čist zrak, zelo malo svetlobnega onesnaženja pa tudi relativno velika nadmorska višina, od 1500 do 2500 metrov. Vmes sem pridno nabiral popotne vtise in fotografske motive s te zanimive poti, predvsem v številnih narodnih parkih (Arches, Canyonlands, Monument Valley, Bryce…), ki jih je ameriški “divji zahod” res poln. Predstavil vam bom tudi naključne, mimobežne zgodbe malih ameriških naselij, prosto živečih bizonov, indijanske kulture in še kaj.

Iztok Bončina

svobodni fotograf in fotoreporter, profesor umetnostne zgodovine, dolgoletni turistični vodnik, potapljač, astronom in popotnik.

Od leta 1985 potuje in vodi turistične skupine po Evropi in ostalih kontinentih. Že dobrih 25 let organizira razne turistične seminarje in več kot dvanajst let tudi različne fotografske tečaje in delavnice po vsej Sloveniji. Organizira in vodi tudi fotografska potovanja po svetu (Egipt, Šrilanka, Istanbul, Gruzija, Čile, Bolivija…) Fotografira že od srednje šole, zadnja leta predvsem v vlogi fotoreporterja. Po opravljenem seminarju profesionalne fotografije pri New York Institut of Photography je znanje in izkušnje pridobival tudi na fotografskih delavnicah, ki so jih vodili prestižni svetovni fotografi, npr. David Alan Harvey, Antonin Kratochvil, Eugene Richards… Je predsednik Društva popotnih fotografov in fotoreporterjev. Bil je tudi pet let urednik fotografije pri slovenski izdaji revije National Geographic Traveler. Že vrsto let objavlja popotne prispevke in fotografije v raznih časopisih in revijah. Kot strokovni sodelavec občasno predava na Turistici, visoki šoli za turizem, na kateri trenutno končuje doktorski študij.

Bookings

Rezervacije za ta dogodek se še niso pričele ali so zaključene.

Comments are closed.