Gledališče MalihVelikih: Super Brina

Date/Time
Date(s) - 10/02/2019
16:00 - 16:30

Location
Kulturni dom Trzin

Categories No Categories


Predstava je primerna za otroke od 3. leta dalje.

Približno trajanje predstave: 35 minut.

 

Zgodba in režija: Joseph Nzobandora – Jose

Igrata: Ana Ruter, Joseph Nzobandora – Jose

Glasba in songi: Jose

 

Deklica Brina zna brati, pisati, šteti in tudi zelo rada računa. Še raje pa se igra s svojim mačkom Zdenkom. Z njim gre skoraj vsak dan do hiške na drevesu blizu gozda. To drevo je nekaj posebnega. Zasadila ga je Brinina babica in ga podarila Super Brini za njen rojstni dan. Zakaj pa je Brina super? Kaj je njena super moč? Da leti kot Superman? Da premetava skale kot Peter Klepec? Ne, ne …

Brina je super Brina,

ker rešuje uganke in premetanke.

Brina je super Brina,

ker se reši iz vsake nastavljene zanke.

Brina je super Brina,

ker računa in piše, bere in riše.

Brina je super Brina,

ker vsakemu pomaga, tudi če je zgaga!

Zgodba se zaplete, ko pohlepni Zlatoljub odkrije zlato, ki leži natanko pod Brininim drevesom. Na vsak način se ga hoče polastiti, Brina pa se mu upre. Pred nami se odvije boj med dobroto, ki jo pooseblja

deklica Brina in sebičnostjo, ki jo predstavlja Zlatoljub, eden od mnogih obsedenih iskalcev sodobnih vrednot – uspeha in bogastva. Ob srečanju z Brino Zlatoljub spozna, da sledi napačnim idealom, saj si želi le biti ljubljen in imeti prijatelje, pot, ki jo ubira, pa ga pelje stran od cilja. Dobrota ima namreč to čudežno lastnost, da se tisti, ki so je deležni, lahko spremenijo in tudi sami postanejo dobri. Za dobroto je potreben pogum in tega ima Brina obilo. In sreča je na strani pogumnih!

Predstava govori o prijateljstvu kot eni najpomembnejših vrednot. Prijateljstvo se vzpostavi in ohranja z medsebojno pomočjo in deklica Brina nam daje zgled, kako biti pravi prijatelj.

Igrano lutkovni muzikal je interaktivne narave, s čimer spodbudimo občinstvo k aktivnemu  sodelovanju in večjemu doživljanju konfliktov junakov iz zgodbe. Interaktivni pristop je sestavljen iz neposrednih vprašanj publiki ter skozi glasbene dele, kjer se otroci pridružijo s petjem in ploskanjem. Vse to je podprto z veliko situacijskega humorja in prvinami pripovedništva.

Za abonmaje Franckovega živžava in izven!

Rezerviraj svojo vstopnico!

Bookings

Rezervacije za ta dogodek se še niso pričele ali so zaključene.

Comments are closed.