KUD Fofité Medvode: Ob letu osorej // komedija

Ob letu osorej KUD Fofite 3 (foto Matevž Jekler)

Sobota, 17.2.2018 ob 20h v KD Trzin. Rezervacija vstopnic: klik, klik!

Bernard Slade: OB LETU OSOREJ

(Same Time Next Year)

Prevod: Alja Predan
Režija: Milan Golob
Dramaturgija: Janez Vencelj
Sodelavec za luč: Matevž Jekler
Sodelavec za ton in video: Žiga Okorn
Sodelavka za masko: Daša Tišler
Sodelavec za scenografijo: Anton Vencelj

Igrata:

Doris: Monika Jekler
George: Džoni Balloni

produkcija: KUD Fofité v sodelovanju s King Kong teatrom
premiera: 5. oktober 2016

Romantična komedija  o  prešuštvu, ki največ pove o zakonu, zvestobi in ljubezni.

Nekatere ljubezni se rode nepričakovano in trajajo celo življenje. Doris in George se po naključju srečata leta 1951 v majhnem motelu na kalifornijski obali.Oba sta poročena in imata otroke, kljub temu pa med njima zagori strast, ki ju vsako leto ob istem času pripelje na isto mesto. V avanturi, ki iz ene noči preraste v 25 let – 25  vikendov, spoznavata,kako daleč in do kakšnega konca sta pripravljena iti zaradi ljubezni.

Ob letu osorej je na vrhu gledaliških uspešnic od leta 1975 pa do danes. Razlog ni samo v obilici komičnih situacij. Glavni čar je v iskrenosti, ki jo ponuja gledalcem, ko spregovori o kočljivih vprašanjih medsebojnih odnosov, ki so bili aktualni tako v sedemdesetih letih prejšnega stoletja, kot so danes, dobrih štirideset let kasneje, vprašanja ljubezni, zvestobe, življenskih vlog, učenja in staranja. Toliko bolj, ker je današnji čas zrasel iz korenitih sprememb, ki so se dogajale prav v prvih desetletjih po drugi svetovni vojni, ko so v zahodni družbi tradiconalni odnosi patriarhalne družbe odstopili prostor emancipaciji.

O predstavi iz medijev:

“Akterja sta tako v podajanju zgodbe kot v igri prepročljiva in nas popeljeta v razmišljanje o sodobni emancipirani družbi. Medtem ko se sprašujemo, kaj je prav in kaj ne, pa se od srca nasmejemo, saj Doris in George v dialogih vedno znova navdušujeta.” Igor Kavčič, Gorenjski glas

Comments are closed.