Blaznost igre – PREMIERA

Date/Time
Date(s) - 16/03/2019
20:00 - 21:00

Location
Kulturni dom Trzin

Categories No Categories


Ste se kdaj vprašali, če so sanje dober material za pogovor? Tiste, do konca čudaške in nepredvidljive? Mogoče ne. Pa so sanje material za dramski tekst? Seveda! In to dober, kot je z dokazal Nebojša Pop Tasić.

Tasić je kar dvajset let lastnih nočnih mor prelil v tekst Blaznost igre (2010), ki so ga igralci domačega KUD Franc Kotar vzeli za svojega in ga v teh mesecih postavljajo na oder pod režijsko taktirko Sebastjana Stariča. Blaznost igre je intimno besedilo, ki se ukvarja z raziskavo prostora igre in to je izziv, ki ga je gibalna skupina Hlodi pogumno zagrizla.

V predstavi se vrstijo prizori banalnih, pretresljivih, apokaliptičnih, zabavnih… (še in še pridevnikov bi jim lahko pripisali – razen enega: normalnih) sanj. In človek, ki je razčlovečen, razcepljen, debilen, psihotičen, patetičen, brezizhoden, altruističen, ponosen, osramočen, trpinčen… stoji na sredi. Spi, sanja in igra naprej.

Nebojša Pop Tasić, igralec, scenarist, dramaturg, režiser in še marsikaj, je plodovit umetnik, ki od leta 1992 živi in dela v Sloveniji in čigar umetnost ni ostala neopažena, saj je dobitnik mnogih slovenskih in mednarodnih nagrad. Kot dramaturg veliko sodeluje z velikimi imeni med slovenskimi režiserji, kot sta na primer Vito Taufer in Jernej Lorenci. Tokratno sodelovanje s trzinskim KUD-om je poleg avtorstva teksta Blaznost igre tudi v njegovi dramaturški pomoči.

Sebastjan Starič, katerega prva režija na naših odrskih deskah je bila z matičkom nagrajena predstava Grenki sadeži pravice (2016), je igralec, koreograf, režiser, mentor in plesalec. Za nekatere kontroverzna predstava Republika Slovenija, v kateri je igral in katere osnovni zaplet sega nedaleč od meja naše občine (»afera Depala vas« iz leta 1994) je na 51. Borštnikovem srečanju prejela nagrado po presoji žirije za angažirano gesto ob 25. obletnici države, na 47. tednu slovenske drame pa Šeligovo nagrado za najboljšo uprizoritev festivala.

Blazno bodo igrali:

Ana Cimperman

Gabrijel Gales

Aleksandra Kmetič

Tina Lipovec

Jure Strmljan

Matija Šmuc

Veronika Weixler

Anže Zupanc.

Avtor teksta: Nebojša Pop Tasić

Režija in koreografija: Sebastjan Starič

Mojstri zvočne in svetlobne tehnike: Gordana Granatir, Robin Kleindienst, Oliver Wagner

Maskerka: Tanita Seifert

Kostumografinja: Polonca Šepic

Avtorica glasbe in korepetitorka: Uršula Jašovec

Oblikovanje in fotografija: Karin Pandel Repenšek

Producent: KUD Franc Kotar Trzin, 95. sezona

Sofinancerja: Občina Trzin in JSKD

Igram, igram, igram vsak dan

Igram to igro, ki zdaj jo igram

Igram

Igram

9. marca ob 20. uri bo predstava Blaznost igre predpremierno uprizorjena na trzinskem odru za abonente in naključne gledališke sladokusce, 16. marca, ravno tako ob 20. uri pa bo na sporedu premiera. Vstopnica v novo sanjsko lirično-kabarejsko predstavo vas bo stala 10€, rezervirate pa si jo lahko tudi prek telefona 070 424 878 ali spletne strani www.kud-trzin.si. Lepo vabljeni!

Za abonma in izven!

Bookings

Rezervacije za ta dogodek se še niso pričele ali so zaključene.

Comments are closed.