Blaznost igre

Date/Time
Date(s) - 29/02/2020
20:00 - 21:15

Location
Kulturni dom Trzin

Categories No Categories


Sanjska lirično-kabarejska predstava!

Predstava, nagrajena z 2 regijskima priznanjema, 2 matičkoma in zmagovalka Čufarjevih dnevov 2019 se vrača na odre!
15.2. bodo nastopili v Celju,
16.2. v Velenju.
29.2. se predstava vrača na domači oder!

Blaznost igre je intimno besedilo, ki se ukvarja z raziskavo prostora igre in to je izziv, ki ga je gibalna skupina Hlodi pogumno zagrizla.
V predstavi se vrstijo prizori banalnih, pretresljivih, apokaliptičnih, zabavnih… (še in še pridevnikov bi jim lahko pripisali – razen enega: normalnih) sanj. In človek, ki je razčlovečen, razcepljen, debilen, psihotičen, patetičen, brezizhoden, altruističen, ponosen, osramočen, trpinčen… stoji na sredi. Spi, sanja in igra naprej.

Nebojša Pop Tasić, igralec, scenarist, dramaturg, režiser in še marsikaj, je plodovit umetnik, ki od leta 1992 živi in dela v Sloveniji in čigar umetnost ni ostala neopažena, saj je dobitnik mnogih slovenskih in mednarodnih nagrad. Kot dramaturg veliko sodeluje z velikimi imeni med slovenskimi režiserji, kot sta na primer Vito Taufer in Jernej Lorenci. Tokratno sodelovanje s trzinskim KUD-om je poleg avtorstva teksta Blaznost igre tudi v njegovi dramaturški pomoči.

Sebastjan Starič, katerega prva režija na naših odrskih deskah je bila z matičkom nagrajena predstava Grenki sadeži pravice (2016), je igralec, koreograf, režiser, mentor in plesalec. Za nekatere kontroverzna predstava Republika Slovenija, v kateri je igral in katere osnovni zaplet sega nedaleč od meja naše občine (»afera Depala vas« iz leta 1994) je na 51. Borštnikovem srečanju prejela nagrado po presoji žirije za angažirano gesto ob 25. obletnici države, na 47. tednu slovenske drame pa Šeligovo nagrado za najboljšo uprizoritev festivala.

Blazno bodo igrali:
Ana Cimperman
Gabrijel Gales
Aleksandra Kmetič
Tina Lipovec
Jure Strmljan
Matija Šmuc
Veronika Weixler
Anže Zupanc.

Avtor teksta: Nebojša Pop Tasić
Režija in koreografija: Sebastjan Starič
Mojstri zvočne in svetlobne tehnike: Gordana Granatir, Robin Kleindienst, Oliver Wagner
Maskerka: Tanita Seifert
Kostumografinja: Polonca Šepic
Avtorica glasbe in korepetitorka: Uršula Jašovec
Oblikovanje in fotografija: Karin Pandel Repenšek
Producent: KUD Franc Kotar Trzin, 95. sezona
Sofinancerja: Občina Trzin in JSKD

Igram, igram, igram vsak dan
Igram to igro, ki zdaj jo igram
Igram
Igram

Vstopnica v novo sanjsko lirično-kabarejsko predstavo vas bo stala 8€, rezervirate pa si jo lahko tudi prek telefona 070 424 878 ali prek spodnjega obrazca. Lepo vabljeni!

Bookings

Rezervacije za ta dogodek se še niso pričele ali so zaključene.

Comments are closed.