Alfonza za predsednika

Date/Time
Date(s) - 02/03/2024
20:00 - 21:30

Location
Kulturni dom Trzin

Categories


KUD Jože Strupnik Svečina

za abonma in izven
V soboto, 2. marca je na sporedu burka v desetih slikah Alfonza za predsednika.

Gre za avtorsko delo Marka Radmiloviča, obešenjaško komedijo, skoraj grotesko, ki v stilu Radmilovičevega pisanja (Zapisi iz močvirja na Valu 202) skozi skoraj absurdno situacijo razgalja banalnost našega družbenega in političnega vsakdana.
Alfonza za predsednika je produkcija gledališke skupine KUD Jože Stupnik iz Svečine. Ljubiteljski oder ima tam dolgo in uspešno zgodovino, tako z odraslimi skupinami, sploh pa z otroškim gledališčem, ki je v preteklih desetletjih želo velike uspehe na slovenskih odrih. Prav iz te skupine je zrastla generacija, ki se z gledališčem ukvarja zavzeto, nekateri člani tudi več kot zgolj ljubiteljsko. Značilnost ljubiteljskega odra v Svečini je, da na njem sodelujejo igralci vseh generacij, kar je tako tradicija kot tudi nuja v vasici, ki šteje komaj nekaj sto prebivalcev. Marko Radmilovič, kot pisec dramskih tekstov za skupino in njen režiser, ter Miljenko Knezoci, kot tehnični vodja, stojita tudi v središču produkcije Alfonza za predsednika. Gre za obešenjaško komedijo, skoraj grotesko, ki v stilu Radmilovičevega pisanja (Zapisi iz močvirja na Valu 202) skozi skoraj absurdno situacijo razgalja banalnost našega družbenega in političnega vsakdana.

Večplastna predstava, v kateri je najti vse od situacijskega humorja do bolj kompleksne satire, je bila na državnem nivoju prepoznana kot ena izmed sedmih najboljših ljubiteljskih predstav tega leta in je uvrščena med finaliste 61. Linhartovega srečanja.

Avtor in režiser: Marko Radmilovič
Tehnično vodstvo: Miljenko Knezoci
Kostumi: Mojca Bernjak

Predstava je bila na državnem nivoju prepoznana kot ena izmed sedmih najboljših ljubiteljskih predstav tega leta in je uvrščena med finaliste 61. Linhartovega srečanja.

Vstopnica stane 8€

Bookings

Rezervacije za ta dogodek se še niso pričele ali so zaključene.

Comments are closed.