Abonma 2018/19

Spored predstav na kratko:

  • pretekla predstava! sobota, 6. oktober 2018 ob 20.00 uri: Čarovnice iz Eastwicka, KUD Fofite, Medvode
  • sobota, 10. november 2018 ob 20.00 uri: Vrv, Gledališko društvo Radeče
  • sobota, 1. december 2018 ob 20.00 uri: Tramvaj poželenja, KD Gledališče Velenje
  • sobota, 2. februar 2019 ob 20.00 uri: Norci, Koroški deželni teater, Slovenj Gradec
  • sobota, 9. marec 2019 ob 20.00 uri: Jack ali skodelica kave, Hlodi, KUD Franc Kotar Trzin
  • sobota, 6. april 2019 ob 20.00 uri: Vesoljska postaja Sprava, (Iz)redni teater društva Tombas, Litija

Cene abonmaja za preostalih 5 predstav:

  • redna cena: 32€, sedaj za zamudnike: 27€
  • dijaška/študentska/upokojenska: 20€, sedaj za zamudnike: 17€

Rok prijave: 6. oktober 2018. Podaljšan rok za preostalih 5 predstav: do 10.11.2018!

Spoštovane obiskovalce obveščamo, da z novo sezono ukinjamo vstopnice 2-za-1 za posamezno predstavo, zato dijake, študente in upokojence še posebej pozivamo k vpisu abonmaja.

PODATKI NAROČNIKA/PLAČNIKA:
Ime in priimek:

Prebivališče (ulica, hišna številka, pošta in kraj):

Telefonska številka/GSM:

E-mail naslov:

Vrsta abonmaja (za več različnih vrst abonmajev oddajte obrazec in ga izpolnite ponovno):

Število abonmajev:

V primeru izbire abonmaja po ceni 20€, želim, da se abonmaji glasijo na naslednja imena (npr. "Marija Novak, Franc Kotar"):

Znesek naročila bom poravnal (ustrezno označi):
v gotovini na dan prve predstave (06.10.)po računu na TRR

Soglašam, da se moji podatki uporabljajo za namen obveščanja v skladu s politiko zasebnosti.

Z vpisom izjavljam, da sem seznanjen/a, da se fotografije in video posnetki s predstav lahko uporabijo za objavo in promocijo.

V primeru plačila na TRR vam bomo poslali račun, ki ga poravnate pred pričetkom prve predstave.

 

režija: Tatjana Peršuh

Avtorja besedila: John Dempsey, Dana P. Rowe

V majhnem podeželskem mestecu si tri samske prijateljice skupaj zaželijo svojega idealnega moškega. Njihova magija jim pripelje nekaj nepričakovanega. Skrivnostni tujec ne razburka samo njihovih življenj. Z nakupom lokalnega dvorca razburi krepostne meščane. V črni komediji z demoničnim priokusom se sprašujemo, kdo se s kom v resnici poigrava. Predstava je nastala po filmski priredbi romana Johna Updika.


 

Režija: Klemen Nikolič

Avtor besedila: Patrick Hamilton

Dva superiorno čuteča sostanovalca in prijatelja ubijeta tretjega manj vrednega. In na ta pomladni večer na večerjo – poslovilno zabavo povabita starše ubitega, njegovo zaročenko, prijatelja in njihovega bivšega učitelja iz osnovno šole, ki pa na svet gleda mogoče malo ne konvecionalno. Vsi se

sprašujejo, kje je Mirko. Kje je Mirko? V skrinji, in na njej večerja… Vrv je grozljiva, na trenutke komična in napeta drama o umetnosti umora. In kot pravi protagonist igre: Tudi umor je lahko umetnost.


 

Režija: Dejan Spasić

Avtor besedila: Tennessee Williams

Beseda režiserja: »Vas je strah, da boste nekega dne kar znoreli? Da boste izgubili kontrolo in ne boste več vedeli za sebe? Imate kdaj občutek, da vas bo življenje enostavno požrlo? – Se vam kdaj v takih trenutkih zdi, da je ljubezen edini možni pobeg, da vsaj za trenutek popusti življenjski brezup? – Tramvaj Poželenje vozi samo v eno smer. Ko si enkrat gor; ko si enkrat noter, ni poti nazaj. Narava je pametnejša od nas, življenje je večje od nas, naši nagoni so močnejši od nas. Tramvaj Poželenje – Tramvaj Življenje.« Dejan Spasić


 

Režija: Maja Gal Štromar

Avtor besedila: Slavko Pregl

Beseda režiserke: »Pred vami, draga publika, je mozaična predstava v predstavi, predvolilna komedija, politična satira ali buffoniada, kakor vam je pač ljubše, nedvomno pa hudomušni poskus ugledališčenja današnjega razpršenega in kaotičnega časa, ko nas polarizacija vedno bolj hromi, ko nihče ne ve več, kdo pije, kdo plača; ko levica postaja desnica in obratno, in ko je v zadnji fazi čisto vseeno, kdo si ležerno podaja oblast: kralj, norec ali minister. Kot režiserka in soavtorica besedila sem si zadala poseben izziv: kako razpadajočo strukturo zrežirati v kompaktno fresko, da bi ob tem ne izgubila čvrstosti, a tudi občutka notranjega razkroja ne. Kot so podoben izziv imeli tudi igralci: kako verodostojno, profesionalno in prepričljivo odigrati skrajno neprepričljive in diletantske akterje ‘našega dvora’. Kako narediti iz napake prednost, iz gnoja zlato in, žal, tudi obratno. Zdi se torej, da tako režijsko kot igralsko hodimo po robu. Dramaturgija razpada, vlada pada, maske padajo, iluzije že davno ni več, vloge niso več jasne,  tudi spolno gledano ne, bog je mrtev in zdi se, da ta nesrečni slovenski Franckin voz ne vodita nihče drug kot kapital in pohlep. “So what!”, bi dodali sodobni akterji. Milan Kundera je zapisal v Slavju nepomembnosti: »Že zdavnaj smo spoznali, da sveta ni mogoče vreči s tečajev, ne moremo ga preoblikovati ne ustaviti njegovega nesrečnega napredovanja. Preostala nam je ena sama oblika odpora, da ga ne jemljemo resno.« Zato smo se potrudili, da bi se pri vseh slaboumjih, s katerimi nas vedno znova preseneti politični establišment, zabavali. Toda kljub vsemu zabavali z razmislekom. (Kakšna ambicija, kakšna naivnost, kakšna norost!) Zato upamo, da se boste tudi vi ob naših norostih nasmejali, pa četudi grenko. Iztok Mlakar je že vedel, ko je dejal: »Komedija ni državotvorna.«« Maja Gal Štromar


 

Slovenska mama nima več kave in zato Ivan ne želi več biti Ivan. Vsi se odločijo, da bodo Jack (tudi mama), le Miro želi ostati Miro. Zato se ostali odločijo – tudi s pomočjo publike – za demokratične spremembe, s katerimi bodo reprogramirali Ivana, da bo Jack.
Izbrisati mu hočejo spomin, in tako narediti prostor za Jacka. Pri tem uporabljajo mučenje (potapljanje, istočasno goltanje pomirjeval in poživil), dokler Miro ne pade v stanje regresije oz. zmedenosti. Ker še vedno ponavlja svoje ime, s terapijo nadaljujejo, dokler ne izjavi, da bi postal Jack – niti ne zna reči kaj drugega. Zdaj je končno dovolj prestrašen in šokiran, da mu lahko poceni in z obrestmi prodajo ime JACK.


 

Besedilo in režija: Marko Djukić

Ob petdesetletnici samostojne Slovenije in stoletnici začetka druge svetovne vojne je za slovenski narod napočil čas, da se dokončno poenoti in se pridruži državam, ki kolonizirajo naš sončni sistem, ali pa utone v pozabo in sprt izgine v prahu zgodovine. Največji projekt v zgodovini naše mlade države združuje vse največje ume, kar jih premore narod – od politikov, gospodarstvenikov in strokovnih komentatorjev pa do najuglednejših zgodovinarjev in strokovnjakov za komuniciranje. Uspeh je zagotovljen. Ali pač? Vidimo se med zvezdami!

Comments are closed